><((((°> .¸¸.´`.¸ ><((((°>

   Horgászrendje Víztérkód: 05-172-1-4


Horgászat rendje:

-    Új víztérkód: 05-172-1-4

-    Területi jegyet váltani csak érvényes állami vagy turista horgászjegy, fogási napló és személyazonosító okmány     birtokában lehet.

-    A fogási napló vezetése alapvető követelmény minden horgász számára.
 
-    Állami horgászjeggyel rendelkező felnőtt horgász egy időben 2 db horgászkészséggel, a turista- és ifjúsági horgászjeggyel rendelkező horgász 1 db horgászkészséggel, gyermek horgász pedig 1 db úszós készséggel horgászhat. Tartalék botokat a horgász a halőrháznál helyezheti el.

-    Egy horgászjeggyel kizárólag egy adott személy horgászhat, mindenkinek, aki horgászik, személyre szóló jegyet kell vásárolnia.

-    A horgászrendben foglalt szabályok a nappali és az éjszakai horgászatra is vonatkoznak azzal az eltéréssel, hogy nappali horgászat esetén a napijegy ára csak a horgászat árát tartalmazza, tehát a kifogott hal visszaengedhető vagy megvásárolható. Csak éjszakai horgászat esetén van lehetőség halas jegyet váltani.

-    Felnőtt napijeggyel naponta összesen fogható 2 darab/4 kg összsúly, (csak pontyból lehet 2 db egyforma) napi darabszám-korlátozással védett hal - ide értve az amurt is - valamint 3 kg darabszám-korlátozással nem védett hal.

-    Ifjúsági napijeggyel és a "turista" területi jeggyel naponta összesen fogható 1 darab/1,5 kg összsúly, napi darabszám-korlátozással védett hal - kivéve amur - valamint 1,5 kg darabszám-korlátozással nem védett hal fogható.
 
-    Gyermek horgász naponta összesen 3 kg darabszám-korlátozással nem védett halat foghat ki, nemes halat nem tarthat meg. Gyermek horgász kizárólag nagykorú személy felügyelete mellett horgászhat.

 


  Tilalmi idők, méret- és fogási korlátozások:

A törvény szerinti tilalmi időket és kifogható mérettartományokat az alábbi eltéréssel kell alkalmazni:
-    Egész éven keresztül nem fogható halfajok közé tartozik a compó és a tokhal.

-    Ponty fajlagos tilalmi ideje a hatóság engedélyezése alapján feloldásra került.

-    4 kg-os (3990 g-os egyedsúly feletti) vagy azt meghaladó testtömegű ponty és amur, 3 kg-os
(2990 g-os egyedsúly feletti) vagy azt meghaladó testtömegű csuka nem vihető el. Ezeket kifogás után kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.

 
 
  Egyéb szabályok:

-    Nyitva tartás:                         Tavaszi nyitva tartás: március eleje. - május 15.: 6:30 - 17:00

     Nyári nyitva tartás: május 15. - szeptember 30.: 0:00 - 24:00
    Őszi nyitva tartás: október 1. - december 1.: 6:30 - 17:00

-    Bármilyen horgászjegyet váltó felnőtt személy jegyárában további 1 fő felnőtt kísérő és a 12 éven aluli személyek belépése ingyenes, mely horgászatra nem, csak belépésre jogosít. További nem horgászó személyek belépésekor belépőjegyet kell váltani.

-    Horgászni kizárólag a tó belső partszakaszán kialakított horgászállásokról szabad. Azokon a partszakaszokon, ahol kiépített állások nincsenek, tilos a növényzet irtásával horgászhelyet létesíteni.

-    A horgászhelyek kizárólag gyalogosan közelíthetők meg, a járműveket a bejáratnál kiépített parkolóban lehet elhelyezni.

-    Horgászat során a fogott halat a horgász csak maga mellett tárolhatja. A haltartóba helyezett (elvitelre szánt) halat visszaengedni tilos, másik halra nem cserélhető.

-    A halak fotózása csak halmatrac felett engedélyezett. Állva fotózni szigorúan tilos.

-    Nagy mennyiségű és a víz minőségét rontó etetőanyagot (házilag készített) használni tilos, a felhasználható etetőanyag maximális mértéke horgászonként napi 2 kg. A horgászat befejeztével a megmaradt etetőanyagot a vízbe dobni tilos!

-    A tavon csónakot vagy más vízijárművet elhelyezni, halradart használni tilos!

-    A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni, sütni. Csak hozott tüzelőanyag felhasználása lehetséges.
 
-    A horgásztó területére kutyát behozni tilos!

-    A horgásztó egész területén fürdeni tilos!

-    A hallopás mennyiségtől és halfajtól függetlenül rendőri intézkedést és feljelentést von maga után!

Az itt nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény és végrehajtási rendeletei és az Országos Horgászrend az irányadó.

 
Mindenkinek kellemes időtöltést és szerencsés horgászatot kívánunk!
 
Partnereink


Vadvilág Horgászbolt

FRSZ üdülési lehetőség